Egyszer már próbálkoztam tojás sárgájából és olajból sűrűsödő trutyit készíteni, persze sikertelenül. Mostanra megtudtam, hogy a siker titka a savas k(r)émhatás! Szóval ha a két kávéskanál mustárt és egy harmad citrom levét még a legelején hozzákeverjük a tojás sárgájához, és csak ezután próbáljuk folyamatos habverés kíséretében vékony sugárban hozzáönteni a másfél deci étolajat, akkor valóban besűrűsödik a cucc. Végül hogy teljes legyen a recept: kell még hozzá egy fél doboz tejföl, az ízesítéshez egy csipet só, porcukor és fehérbors.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ez tejfölös majonézmártás, de nem tartár.
Koszonom, hogy egy erdekes blog
Azóta az is kiderült, hogy a hőmérsékletre is kényes a cucc. Nem szeretnek a hideg tojássárgák majonézzé alakulni. A szobahőmérsékletűek viszont igen.
Megjegyzés küldése