2006. március 26., vasárnap

Tartár

Egyszer már próbálkoztam tojás sárgájából és olajból sűrűsödő tru­tyit ké­szí­te­ni, per­sze siker­te­lenül. Mostan­ra meg­tud­tam, hogy a si­ker tit­ka a sa­vas k(r)émhatás! Szó­val ha a két kávés­kanál mus­tárt és egy har­mad cit­rom le­vét még a leg­ele­jén hozzá­kever­jük a tojás sár­gá­já­hoz, és csak ezután pró­bál­juk folya­matos hab­verés kísé­re­té­ben vé­kony sugárban hozzá­önte­ni a másfél deci étolajat, akkor valóban be­sű­rű­södik a cucc. Végül hogy teljes legyen a recept: kell még hozzá egy fél doboz tej­föl, az ízesí­tés­hez egy csipet só, por­cukor és fehér­bors.

3 megjegyzés:

nagypapi írta...

Ez tejfölös majonézmártás, de nem tartár.

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog

Pp írta...

Azóta az is kiderült, hogy a hőmérsékletre is kényes a cucc. Nem szeretnek a hideg tojássárgák majonézzé alakulni. A szobahőmérsékletűek viszont igen.